حق اعتراض به مالیات برای تمام مودیان مالیاتی که اظهارنامه خود در سامانه های سازمان مالیاتی کشور تسلیم کرده اند وجود دارد. البته باید دقت داشته باشید که ثبت اعتراض مالیاتی در روش مستقیم و ارسال اظهارنامه امکان پذیر است. چرا که به طور کلی مالیات به دو دسته کلی تقسیم می شود که شامل مالیات مستقیم و غیر مستقیم می باشند. مالیات مستقیم شامل مالیات هایی است که به دارایی و درآمد افراد تعلق می گیرد و غیر مستقیم هم نوعی از مالیات است که از مصرف کنندگان خدمات و کالاها اخذ می گردد. با توجه به این که در روش اول افراد می توانند با مراجعه به سامانه ی مالیاتی، اظهارنامه های مالیاتی خود را ارسال نمایند، در ادامه هم امکان اعتراض به صورت مالیات تعیین شده از طرف سازمان مالیاتی برای ان ها وجود خواهد داشت.
نکته مهم در این رابطه، انجام اعتراض در مهلت قانونی آن است. زیرا طبق قانون بعد از مشخص شدن مالیات قطعی افراد، یک بازه زمانی مشخص برای اعتراض به این مالیات در نظر گرفته می شود. در این مطلب مهلت اعتراض به مالیات ۱۴۰۱ را برای شما بیان می کنیم تا بتوانید در زمان مناسب اعتراض خود را به ثبت برسانید. با توجه به این که سازمان امور مالیاتی با ایجاد سامانه های گوناگون بیش تر خدمات خود را به صورت آنلاین ارائه می دهد، ثبت اعتراض مالیاتی هم از همین طریق انجام می گیرد. به عبارت دیگر، افراد جهت انجام اعتراض نسبت به مالیات مشخص شده می توانند به سامانه مربوطه مراجعه کرده و به صورت اینترنتی این کار را انجام دهند. با توجه به اهمیت این موضوع جهت جلوگیری از پرداخت مالیات اضافی برای بسیاری از مودیان، در ادامه روش ورود به سامانه مذکور و انجام اعتراض از طریق را برای شما توضیح خواهیم داد.
ورود به سامانه ثبت اعتراض مالیات
همان طور که گفتیم، امکان انجام اعتراض در مواردی که افراد به صورت مستقیم و با ارسال اظهارنامه های مالیاتی ملزم به پرداخت آن ها هستند، وجود دارد. مهم ترین این موارد شامل اعتراض به مالیات مشاغل، حقوق و مالیات بر ارث می شوند که در ادامه هر کدام از آن ها را به طور کامل برای شما بیان خواهیم کرد. اما با توجه به این که جهت انجام این اعتراض ها باید از طریق سامانه سازمان امور مالیاتی اقدام نمایید، لازم است ابتدا آشنایی کاملی با عملکرد این سامانه پیدا کنید. در این قسمت نحوه ورود به سامانه در نظر گرفته شده جهت ثبت اعتراض مالیاتی را برای شما توضیح خواهیم داد. در ادامه هم به روش ثبت اعتراض در آن می پردازیم تا جهت انجام این کار با مشکلی رو به رو نباشید. بنابراین در صورت نیاز، به راحتی خواهید توانست از این سامانه برای ارسال اعتراض های مالیاتی تان استفاده نمایید.
برای وارد شدن به سامانه ثبت اعتراض های مالیاتی لازم است چند اقدام ساده را پشت سر بگذارید که در این بخش آن ها را برای شما بیان کرده ایم. این اقدامات لازم جهت ورود به سایت اعتراض به صورت مالیات شامل موارد زیر می شوند.
- ۱در اولین قدم آدرس اینترنتی سایت مربوط به انجام اعتراض نسبت به مالیات های تعیین شده را جست و جو کنید. جهت این امر نشانی اینترنتی tax.gov.ir را در مرورگر خود قرار داده و سرچ نمایید.
- ۲سپس اولین سایت بالا آمده در لیست نتایج گوگل با همین آدرس یعنی سامانه عملیات الکترونیکی مالیاتی را انتخاب کرده و به آن وارد شوید. با ورود به این سایت اصلی سازمان امور مالیاتی کشور، امکان دسترسی به سایر سامانه ها از جمله سامانه ثبت اعتراض ها هم برای تان فراهم خواهد بود.
- ۳در ادامه به صفحه اصلی سایت عملیات الکترونیکی مالیاتی وارد خواهید شد. برای ورود به سامانه ثبت اعتراض مالیاتی، با استفاده از کشو موجود در سمت راست این صفحه به سمت پایین آن حرکت کنید.
- ۴در بخش میانی این صفحه گزینه های مختلفی را مشاهده می کنید که هر کدام از آن ها شما را به یکی از سامانه های مالیاتی راهنمایی می کنند. جهت انجام اعتراض خود به مالیات های تعیین شده توسط سازمان امور مالیاتی، باید گزینه «ثبت الکترونیکی اعتراضات و شکایات» را انتخاب نمایید. این گزینه در قسمت پایین و سمت راست این بخش قرار گرفته است.
- ۵در مرحله بعد وارد صفحه دیگری می شوید که یک سری نکات جهت استفاده از این سامانه و آماده کردن متن اعتراض به مالیات برای شما ارائه شده است. این موارد را با دقت مطالعه نموده و سپس در قسمت پایین صفحه بر روی گزینه «ورود به سامانه اعتراضات و شکایات» کلیک کنید.
- ۶سرانجام به صفحه ورودی سامانه اعتراض به مالیات های تعیین شده توسط سازمان امور مالیاتی وارد خواهید شد. در این بخش یک سری اطلاعات از شما درخواست می شود که مهم ترین آن ها شامل نام کاربری و رمز عبور می باشد. این موارد در هنگام ثبت نام سایت عملیات الکترونیکی مالیاتی به شما تعلق گرفته است. پس ابتدا نوع ورود خود را مشخص کرده و سپس نام کاربری و رمز عبورتان را در کادرهای مشخص شده قرار دهید. در نهایت کد امنیتی موجود در این بخش را هم وارد نموده و گزینه «ورود» را بزنید.
- ۷در ادامه به صفحه اصلی اعتراض به صورت مالیات وارد شده و می توانید در این بخش نسبت به ثبت اعتراض خود اقدام نمایید.
با طی کردن مراحل بالا، فرآیند ورود شما به سامانه ثبت اعتراض های مالیاتی با موفقیت انجام می شود. پس نوبت به انجام اعتراض به مالیات قطعی مشخص شده برای شما از این طریق می رسد. در ادامه نحوه ثبت اعتراض از طریق این سامانه را هم برای شما بیان خواهیم کرد تا از این نظر با مشکلی رو به رو نباشید. البته توجه داشته باید که جهت انجام این کار باید در مهلت اعتراض به مالیات ۱۴۰۱ اقدام نمایید و در غیر این صورت اعتراض شما مورد قبول واقع نخواهد بود.